fbpx

Fikk hederspris

Radio Rjukan11. desember 20235min
bjørn berge lions hederspris

Rjukan Lions Club var samlet til årets tradisjonelle julemiddag, i år på Den Lykkelige Sportsmann, da president Thor Einar Holmgard tok ordet og overrasket to med utmerkelser.

Først ble begrunnelsen for at klubben hadde nominert et medlem til Lions Club Internationals høyeste pris, Melvin Jones Fellowship, oppkalt etter grunnleggeren av Lions Clubs International som er en verdensomspennende organisasjon med 45.000 klubber og 1,4 millioner medlemmer i over 200 land og områder. Dette gjør klubben til den største frivillige humanitære serviceorganisasjonen i verden.

–Lions ble stiftet med idéen å skape en sammenslutning av foreninger som hadde som felles mål å hjelpe mennesker som av ulike grunner hadde behov for støtte. Lions støtter og gjør arbeid blant annet for eldre, funksjonshemmede, barn, unge og i katastrofeområder, og Melvin Jones Fellowship gis til noen som har gjort en ekstra stor innsats for å hjelpe, sa Holmgard, og fortalte at prisen går til en som har vært en grunnstein i den lokale klubbens aktiviteter gjennom en årrekke, og so stadig har forslag som gir idéer til å hjelpe trengende.

 

Det var en meget rørt og målbunden John Ausland som ble ropt opp, og tildelt den flotte veggplaketten i edeltre som utgjør prisen, i tillegg til at en tilsvarende henges opp på Lions hedersrom i den internasjonale klubbens lokaler i Chicago.

– Dette er ikke en pris til meg som enkeltperson, for jeg kunne ikke gjort noe uten dere alle. Lions er et samarbeid mellom mange gode krefter, sa Ausland da han hadde fått summet seg.

Det er bare tre andre i klubben som har fått den høythengende utmerkelsen gjennom 50 år.

Deretter var det over på Lions årlige Hederspris.

– I 2023 deles Hedersprisen ut for 16. gang. I år var det innkommet ni forslag på kandidater. Blant tidligere vinnere av Lions Hederspris finner vi bl.a. Morten Engh, Cirkus Sibylla, Titti Øvereng, Sigmund Haugen, Jørgen Sando, Bjørn Iversen, Tommy Storøygard, Åsne Linnerud, Tor Nicolaisen, Åshild Langeland, Øystein Haugan, Robin Asdal, Bjørn Hallvar «Brumle» Sauro, og ifjor var det Einar Rist og Andres Sætre som fikk den for sitt arbeid for idretten og få til en ny flerbrukshall, sa Holmgard.

Det var en overrasket Bjørn Berge som måtte opp og motta prisen. Han var invitert på en velfortjent julemiddag, men hadde ikke ventet noen pris. Klubbpresident Holmgard begrunnet tildelingen med at prisvinneren aldri sier nei, og har det som en livsstil å hjelpe folk.

–Om årets vinner av Rjukan Lions Club hederspris uttaler klubben: Den allestedsnærværende Bjørn Berge driver forretning, men han har også en livsstil med å hjelpe folk. Bjørn sier nemlig aldri nei, når noen ber om hjelp, og han er selvfølgelig ute seint og tidlig. Og det skjer med usedvanlig godt humør, uansett når og hvor og hva som måtte være årsaken, sa Holmgard.

–Bjørn har sjeldent hatt tid til å engasjere seg i frivillig liv utenom det han gjør rundt sitt virke, men det forstår man. Bjørn er nemlig en fyr som står på og virker frivillig i sin jobb. Og det har gjort at han nå er en institusjon i Tinn. Det er derfor en stor glede å tildele Bjørn Berge Lions Hederspris 2023, og det er aldri valgt en prisvinner med større margin, sa Holmgard og overrakte et maleri av Gaustatoppen malt av Liv Solberg Andersen med hederprisskilt på rammen og en gavesjekk på 10.000 kroner.

–Det var jeg ikke forberedt på, men jeg takker for prisen. Det er en stor ære, sa Berge, og lovte å finne en fin plass for bildet.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia