fbpx

Farevarsel om mye snø

Kyrre Dahl9. mars 20213min
snø-gvepseborg

Det er bare å innse at vinteren ikke er over. Det kan komme mer enn 40 cm snø de neste to dagene og det er sendt ut gult farevarsel om lokalt mye snø og lokalt vanskelige kjøreforhold. 

Værvarselet for de neste dagene er gullkantet for de som elsker snø og de som driver med skisentre. For de som trodde de kunne stue vekk vinterjakka er det dårlige nyheter.

Meterologisk institutt har sendt ut gult farevarsel som definitivt gjelder i vårt område. Varselet gjelder for Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold og Telemark, fra onsdag kveld (10.03) til torsdag kveld (11.03):

Fra onsdag kveld ventes mye snø i indre og høyereliggende strøk, 10 til 25 cm. Snøgrensa ventes å stige gradvis. I kystnære strøk vil nedbøren raskt gå over til sludd og regn, og torsdag morgen ventes en snøgrense på 300-500 meter. Noen reiser vil kunne få lengre reisetid. Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold.

Ser vi konkret på værvarselet for Rjukan er det ventet at det så smått begynner å snø i natt og det vil drysse litt ned utover dagen. Fra tidlig onsdag kveld vil det snø ganske tett, men utover natta kan det hende at snøen går over til sludd. Utover torsdagen vil nedbøren igjen gå over til snø.

Det betyr at temperaturene kommer til å ligge ganske nær 0 grader, fra minus tre til pluss. Uværet roer seg ned torsdag kveld, men det vil fortsatt komme litt hvitt ned fra himmelen fram til fredag morgen.

Det er altså usikkert om alt kommer som snø på Rjukan, men dersom det gjør det og varselet på Yr slår til snakker vi om over 40 cm snø. Områder som Gaustablikk og Skinnarbu kan trygt forvente at alt kommer som snø denne gangen.

Det er ikke ventet noe særlig vind, men det kan blåse litt torsdag morgen, med vindkast opp mot 10 m/s

Allerede fredag blir det varmere, men det er ventet et ganske solid skylag så vi får neppe se sola på fabrikkbrua 12. mars.

 

Kyrre Dahl

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia