fbpx

DNT arrangerer Fjellvettdagen på Gaustatoppen 10. april

Radio Rjukan21. mars 20177min
paskestemning-foto-mari-stephansen-dnt_b365

– For mange blir det ikke skikkelig påske uten ski på beina og appelsinpause i solveggen, og det er store muligheter for det fremdeles. Frivillige og ansatte i DNT har jobbet på spreng de siste ukene for at du skal kunne få den perfekte påskeferie, sier generalsekretær i Den Norske Turistforening, Nils Øveraas.  

For selv om påsken er sen, er april en spesielt flott tid i fjellet, med lyse dager og ordentlig varme fra sola. Henriette Hack i DNT Telemark forteller om forhold som byr på påskestemning.
– Vi har mange kilometer med fine skiløyper på Svanstul nord for Skien hvor det er gode forhold. Det er faktisk stedvis 60 cm snø selv om våren har kommet for fult ved kysten. Det blir selvfølgelig nystekte vafler på Fugleleiken.

I tillegg til vaffelsalget på Fugleleiken er tre betjente hytter åpne nord i Telemark, henholdsvis Mogen-, Gaustatoppen- og Kalhovd Turisthytte. På Gaustatoppen meldes det om fortsatt gode skiforhold ned Langefonn. Og Kjersti Wøllo på Kalhovd Turisthytte forteller om litt tynne, men ok forhold på Sør-Øst på Hardangervidda.

""– Det er greie forhold mellom Krosso-Helberghytta- Kalhovd- Mårbu, men man må regne med noen bare flekker her og der. Det er flere som velger å ha base på Kalhovd i påsken og det er satt opp felles avganger med weasel fra Steinsbøle til Kalhovd.  Det er fortsatt ledig plass og strålende værmelding i sikte, så kom til fjells og nyt sola på terrassen hos oss. Det blir ikke stikket mellom Kalhovd – Stordalsbu -Mogen i år pga lite snø, så ønsker du å gå denne etappen er det viktig at du husker kart og kompass.

Henriette Hack i DNT Telemark har mange gode tips til de som ønsker å oppleve en ekte fjellpåske.
– I år feirer vi Fjellvettdagen på Gaustatoppen 10.april. Her blir det et spennende opplegg med besøk av DNTs generalsekretær, Karsten og Petra og røde kors, skredopplæring for barn og voksne, utdeling av fjellskikkprisen og selvfølgelig nystekte vafler. DNT ung Gautefall arrangerer påsketur til ""Flekkerhytta på Svanstul 8-9.april. Samtidig har våren virkelig gjort sitt inntog i lavlandet, slik at det blir bra påskestemning over hele fylket. Jeg vil virkelig anbefale en tur på den flotte Kyststien i Bamble om en oppholder seg i lavlandet.

Det er ingen tvil om at nordmenn ønsker seg en aktiv ferie. Bare på Den Norske Turistforenings hytter har økningen i antall overnattinger vært på åtte prosent det siste året. I fjor opplevde DNT en vekst på 33203 overnattingsdøgn. Og det er fortsatt plass til etternølerne på de fleste hyttene.

 – Vi har hytter for de som vil ha sosialt fellesskap og for de som søker ro og fred. Våre betjente hytter sørger for god oppvartning med lokal mat og hyggelig stemning, mens du på de ubetjente hyttene er din egne herre. Å feire påske på en DNT hytte er en opplevelse jeg unner alle, sier Øveraas.

Visste du at…    

·     DNT har 540 hytter
·     41 prosent av påsketurene til nordmenn er hytteturer
·     Utenlandske fjellturister går gjerne i fjellet før påske, men i påskeuka er det nordmenn som går fra hytte til hytte.
·     De siste årene er det blitt flere barnefamilier på høyfjellet. De bor gjerne fast på en hytte og går dagsturer derfra.
·     Start turen i nord og gå mot sør! Da går man med sola i ansiktet hele turen.
·     I år er det 50 år siden den siste store ulykkespåsken, der 17 mennesker mistet livet. Det er heldigvis lenge mellom dødsulykkene i vår tid, men det skjer. Fjellvettreglene er minst like viktige nå som i 1967. I fjor ble reglene oppdatert og tilpasset vår tids bruk av fjellet.

Foto: Mari Stephansen/DNT

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia