fbpx

Det kan bli OL på Rjukan likevel

Radio Rjukan25. mai 20193min

Hordaland, Trøndelag, Oppland og Telemark Idrettskrets gikk i vinter sammen for å fremme et initiativ om nettopp et annerledes PL/OL. Et PL/OL som er nøkternt, folkelig, nedskalert og som er økonomisk og bærekraftig forsvarlig.

Under Idrettstinget på Lillehammer ga delegatene støtte til en intensjon om å utrede muligheten for et slikt arrangement i fremtiden. Etter at Idrettstinget stemte gjennom vedtaket skal det nå opprettes en bred og komplementerende gruppe som skal hente inn fakta på hva som skal til for at Norge skal kunne arrangere et nøkternt og annerledes PL/OL.

De fire idrettskretsene har vært tydelige på at en eventuell OL-søknad skal være nøkternt, folkelig og bærekraftig. Inititivtakerne ønsker å ta hele landet i bruk, og understreker at et eventuelt arrangement skal komme hele Idretts-Norge til gode.

– For alle som drømmer om et nytt PL/OL på norsk jord er dette en merkedag. I tre år har vi jobbet for støtte til å se på muligheten for et annerledes PL/OL. Vi har alltid trukket frem at vi vil ha ”eit annleis PL/OL” fordi det er uakseptabelt å fortsette med den type PL/OL som vi har sett i flere år. Vi ser gigantiske leker med uvettig pengebruk og dyre anlegg som ligger brakk etter at idrettsfesten er over. Det er bra at Norge tar ansvar for å utdrede muligheten for et PL/OL som kan komme på rett sppr. Dette er en stor seier for oss, og svært positivt at et så stort flertall ønsker å utrede denne muligheten, sier Even Hegbom, en av drivkraftene i Idrettens Olympiade.

Fellesforslaget fra fire idrettskretser kom etter at Tinn og Notodden fikk nedstemt sitt forslag til å arrangere OL på Rjukan og i Telemark i 2026. Men, nå blir det altså utredning der Telemark fortsatt er med, og Tinn burde være et egnet sted for å arrangere flere av grenene under et eventuellt OL.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia