fbpx

Det bugner med godsaker til helgas loppemarked

Radio Rjukan10. august 201710min
img_8127_cc38

Ballonghallen på Granli bugner av spennende saker som til årets loppemarked i Lions-regi. Det var såpass at Lions måtte gjøre inntaksstopp av møbler i frykt for at det skulle bli umulig å bevege seg i hallen.
Men nå er det iferd med å bli orden på sakene. Radio Rjukan fikk smugfotografere etter første oppstillingsdag, mot at vi sprer hva som skjer.

""– Folk har vært utrolig flinke med å gi, og vi har fått mye bra. Vi har fått inn så mye fint at dette går folk få med seg, sier John Ausland som er innsamlingsgeneral for Lions Club Rjukan, som nå arrangerer loppemarked på fjerde året, etter idé av Ausland selv.
Han eier Ballonghallen som er i bruk til vinterlagring hele vinterhalvåret, og funderte på hva hallen kunne brukes til om sommeren.
Svaret ble kortlagerplass til et loppemarked som gir inntekter til gode formål over hele Tinn.

Nå holder hele Lionsklubben på Rjukan med å rydde ut sakene som er kommet inn, og det er mengder.
– Uten tvil ny rekord, og derfor håper vi på rekordomsetning også, med gode penger som går ut igjen til gode formål for barne, unge og eldre i Tinn, sier Ausland.

Lionsklubben funnet ut at loppemarked er mange gode ting i en smekk; miljøvennlig gjenbruk, hjelp for eldre, god markedsføring og inntekter til gode formål fra noe fullt brukbart som fort hadde havnet på fyllinga. i tillegg er det moro, for folk elsker loppis.
 
""– Det er gjenbruk, og dermed miljøvennlig, mange får hjelp med både dødsbo og når eldre skal flytte fra hus over i mindre og mer praktiske leiligheter, samtidig som det kommer inn gode penger som går ut igjen til gode formål, sier Ausland. 
I år er det mange dødsbo og ikke minst folk som har fått hjelp blant de eldre.
Nå står prikken over i'en for tur – selve loppemarkedet, som er populært for folk i alle aldre, noe som gjør at avdelingen av verdens største humanitære organisasjon setter seg selv på kartet på Rjukan. 
Lions har over 1,4 millioner medlemmer på verdensbasis. Klubben på Rjukan teller noen og tyve medlemmer, og har plass til flere.

Nå forventer de at flere hundre står klare når de store portene til den enorme Ballonghallen på Granli åpner klokka 11 på lørdag, slik det har vært de siste årene. Som ifjor starter loppemarkedet klokka 11, slik at folk kan få med seg starte på HelteRittet først. Og siden det er Gaustadagen lørdag, så er det åpent også søndag.

– Vi håper vel på enda flere kjøpere i år enn før, siden vi har fått inn så mye i år, og vi har beslutta å holde åpent også for restesalg og posesalg på mandag fra klokka 16 for alle som er bortreist i helga. 
""– Alt må vekk, for etter loppemarkedet skal Ballonghallen igjen tømmes for vinterlagring, sier Ausland.
Lions kan derfor ikke ta imot lopper før 21. mai igjen neste år.

Vi har fått så mye at vi vil fylle på på lørdagskvelden, og på søndag kan folk som ikke har fått levert fra seg noen småsaker også benytte anledningen, så blir det også lagt ut.
– Men vi tar bare kvalitet nå, sier Ausland med glimt i øyet. Han er imponert over kvaliteten på det som er kommet, og viser til både fine antikviteter, spennende bilder, flere hele flotte spisestuer, mye fin julepynt, musikk og bøker, for ikke å snakke om pyntegjenstander, ski og sykler og flotte dyre leker.

– Det er heller et spørsmål om hva vi ikke har, for vi har også flere spionur, flatskjermer og fine auksjonsvarer for søndagens auksjon. Her er det gamle symaskiner, skrivemaskiner, senger, og egne avdelinger for julevarer, ""mannfolksaker, tepper, klær, skap, rikelig med bilder, lamper og ting man aldri har sett før. vi ser også arkitektbord, skiboks, store legokasser, dukkehus, store menger bøker, musikk og spill.

Auksjonen blir søndag, da det viser seg at det ble for tøft å holde orden i kaos på lørdag. Søndag går det litt roligere for seg. Både lørdag og søndag blir det kiosksalg også. Iår har de bedre og mer oversiktlige utstillinger, og har prøvd å bedre mange ting.

– Nytt i år er at vi taps Vipps i tillegg til kort og kontant,sier Magne Langeland, som styrer kassa som vanlig.
Han minner om at det blir mulig med hjemkjøring i etterkant, men at det prises relativt høyt. Det faller på få, er mye arbeid, og ingenting går jo til lønn, men ut igjen som bevilgninger til lokalt frivillig arbeid.
– Derfor må du betale en relativ høy pris hvis du må ha hjemkjøring, men det er jo gode kroner som går rett ut i gode ""formål som eldre-rickshawsykler, speiderstøtte eller til andre gode formål, sier Langeland, som tror på ny innsamlingrekord i år. 

– Inntektene øker hvert år, og har alle de tre første årene vært over 100.000 kroner, sier Langeland.
– I år tror jeg det faktisk blir enda mer, men da må folk ta turen til Ballonghallen altså. Vi kan ikke ende opp med å kaste mye av disse fine tinga! 

Linker:
Loppemarkedets facebookside

Arrangementsfakta:
Lions Club Rjukans
LOPPEMARKED 
12.-13. august -17
Kl. 11 – 18 i Ballonghallen, Granli 
Auksjon søn 13/8 kl. 12! 
Reste- og posesalg mandag fra kl. 16.
Kiosksalg – Alt til inntekt for gode lokale formål for barn, unge og eldre!
Kort, kontakt og Vipps!

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia