fbpx

Danner dugnadgruppa Rjukan Vel – oppstartssamling 3. oktober

Radio Rjukan23. september 20176min
rjukan-ovenfra-6_b2b0

Frivilligsentralen med sin nye leder Åshild Langeland har hatt møte med teknisk avdelings Jørn Hansen, ordfører Bjørn Sverre S. Birkeland og kommunalsjef Finn-Arild Bystrøm etter ordførerens dialogmøte "Mosesøndag", der han møtte en ivrig skare med innbyggere.
Frivilligsentralen tar ballen, og inviterer folk til å bli med i den lukkede facebookgruppa "Rjukan Vel" med undertittelen "Vi jobber for Verdensarven".

""Allerede er 175 invitert inn i gruppa, som de håper kan skape en positiv dialog om å få byen penere.
– Nå er det fullt mulig å bli med i gruppa Rjukan Vel. det e ret midlertidig navn, og så får vi se om det bør hete noe annet, verdensarven vel eller venner eller hva, sier ordfører Bjørn Sverre Sæberg Birkeland til Radio Rjukan.
– Vi drar igang allerede i høst, for å møte mennesker og få noen erfaringer i påvente av at vi får en vedlikeholdsplan med en oversikt over hva som blir nødvendig fra teknisk, sier Birkeland. 
– Alle vi er veldig positive til initiativet, og enige i at vi må få til noe nytt. Så er håpet at vi er kommet noen hakk lenger neste sommer, sier Birkeland, og henviser til facebookgruppa, og frivilligsentralens nye leder..

Gruppa er lukket og krever medlemskap, og her håper man at folk som er med både er til hjelp, og melder inn der noe bør skje. gruppa kan bli utgangspunkt for dugnader i flere områder.

""– Jeg tror det er snakk om å ta tak i Sportsplassen nå i høst, og så får vi se hvor det drar derfra, sier Birkeland, som selv engasjerer seg i vedlikeholdet og ikke er redd for å ta i et tak. Søndag hadde han med seg spade og kost i bilen. Han er sikker på at det igen vil bli fart i pyntingen av byen, men innser at det også blir nødvendig å bruke litt penger på blomster og organisering.

– Vi, Bjørn Sverre, Finn Arild, Jørn og jeg, inviterer til kick off samling på Rjukan frivilligsentral tirsdag 3. oktober kl. 10. Ta på arbeidsbuksa og ta med litt utstyr så setter vi igang, oppfordrer Åshild Langeland.
Formann på Teknisk lager en oversikt over arbeidsoppgaver vi kan ta for oss den dagen.
Etter endt økt inviteres alle til kaffe og vafler på frivilligsentralen. 

– I Rjukan og Tinn florerer det av ildsjeler og engasjerte patrioter!! 
Nå samler vi disse i gruppen "Rjukan Vel – vi jobber for verdensarven" og gjør en innsats for byen vår, sier Langeland.

– Det er tenkt én gang på dagtid og en gang på ettermiddagen nå i høst. Jørn ser nå, i forkant av tirsdag, på hvilke områder vi skal begynne med på dugnad.
Vi bruker bildene som har blitt brukt på Rjukan og Tinn inn i framtida o.l. som utgangspunkt, men det er nok å ta tak i, sier Langeland. 
– Jørn og teknisk holder på med en vedlikeholdsplan, og der får vi forhåpentligvis noen pekepinner på videre fremdrift, sier Langeland, og antyder at det i kjølvannet av den først blir kalrt hvordan det framtidige arbeidet skal organiseres.
– Men vi fortsetter garantert med dugfnadsånd til våren hvis de frivillige er med! Og det håper vi. Jeg håper dessuten at alle vil bli med på kaffe og vafler og prat etter endt økt, sier Langeland.

 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia