fbpx

Brumle fikk Lions hederspris

Radio Rjukan28. desember 20215min
brumle-pris

Rjukan Lions Club er 50 år i 2021, og på grunn av koronapandemien er jubileet utsatt, men klubben markerte likevel ved å innkalle til en spesiell storslått julemiddag.

Der var ordfører og kommunedirektør også invitert i sakens anledning.

Ordføreren overrakte en blomst og en gavesjekk på 2.500 koner, og ga noen lovord om hva verdens største humanitære organisasjon, Lions, har bidratt med i lokalsamfunnet i Tinn de 50 åra foreningen har eksistert på Rjukan.

President Thor Einar Holmgard takket, og kvitterte med at de pengene skal å rett inn på aktivitetskontoen, og går rett ut til gode formål lokalt, før han kort fortalte om foreningens lokallag i disse 50 årene, og hva de har bidratt med – og ikke minst det siste året, som også omfatter katastrofehjelp til vulkanutbruddrammede St. Vincent og Grenadinene.

– Jobben dere gjør, gjør oss rikere, og mer attraktive, sa Bergsland.

– Vi begynte med treplanting. Det er ikke få trær i Tinn som er plantet av et Lions-medlem, sa Holmgard og presiserte at klubben ellers de senere åra har hatt sine inntekter gjennom sandsekksalg, det årlige loppemarkedet, julelotteriet og at Lions Røde fjær blir arrangert i februar, som kronerulling gjennom Vipps, og ikke som bøssebæring.

– Men det vi har vært mest stolte av er Månastien, der vi nå også holder den stadig mer populære stien vinteråpen, sa Holmgard og la ut om at det jobbes med utbedringsplaner for stien.

Men så var Bjørn Hallvard Sauro – eller «Brumle», som mange kjenner han – invitert for å fortelle om sitt arbeid rundt frivilligheten og de unge, der han fortalte at det var utrolig mye flott ungdom i Tinn. Det kom også fram at han stilte opp i tide og utide selv på julaften når noen trengte det.

Etter at han hadde fortalt litt kom den store overraskelsen, da Holmgard begynte å lese begrunnelsen for at «Brumle» tildeles Lions Hederspris for 2021.

– Lions Hederspris deles i år ut for 15. gang, og går til noen som har utmerket seg på frivillighet. Prisen er en takk til lokale ildsjeler, som bidrar til et bedre lokalsamfunn. Prisen er på 10.000 kroner samt et innrammet trykk, «Lukten av snø» av vår lokale kunstner Liv Solberg Andersen. Det er klubbens medlemmer som foreslår kandidater og etterpå stemmer fram vinneren av hedersprisen. I år går den til Bjørn Hallvard Sauro, sa Holmgard og hørte applausen runge.

– Han har en 40 prosent stilling på MOT-huset i kommunen, men du gjør en svært viktig jobb også utenom, for ungdom i 365 dager i året, ikke minst for de som trenger det mest, og du stiller alltid opp når noen trenger det. Uansett når på døgnet det måtte trenges. Brumle er aktiv i Røde kors Hjelpekorps og omsorgsgruppe, kultur og idretten, natteravner frivillig, og han er bare en telefon unna når noen trenger hjelp.

– Vi i Rjukan Lions mener den jobben du gjør ikke kan måles i kroner, men må måles på lang sikt, når vi ser at unge lykkes på lang sikt som gode borgere i stedet for å bli samfunnet til belastning.

– Den jobben du gjør er uvurderlig. Du er en utrolig ressurs også utenom Fritidsklubben. Du er en av frivillighetens ildsjeler, og stiller alltid opp uten betaling. Du har alltid tid til å se de som ikke ses, og vi i Lions er opptatt av ildsjeler som gjør at vårt lokalsamfunn blir et bedre sted å bo og vokse opp, sa Holmgard og overrakte trykket og gavesjekken.

– Du bruker de pengene som du mener er best, enten på deg sjøl eller til det du måtte ønske, avsluttet Holmgard og overrakte prisen til stående applaus fra den store forsamlingen.

– Tusen hjertelig takk, det var fantastisk, sa en overrasket prisvinner, som i fjor også mottok Tinn kommunes frivillighetspris.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia