Det jobbes fortsatt med å få Radio Rjukans vanlige programskjema på lufta igjen, men det er fortsatt ikke mulig å gi noen dato når alt er oppe og går som vanlig etter serverhavariet sist uke.

– Vi har måttet bestille nytt utstyr og ny server, og det bruker lenger tid på å komme enn ønskelig, og i tillegg skal det settes i drift, sier ansvarlig redaktør Ole Jon Tveito.
– Det er ting som tyder på at vi har vært utsatt for et dataangrep, og at det er det som har fått serveren til å knele, men det er foreløpig ubekrefta. 

Det er ikke bare mye nytt som skal installeres i radioen og gjøres operativt. Her skal det overføres terrabyte med data fra backup, og i tillegg redde nyhetsfiler, med filoppretting. Tveito beroliger likevel bingospillere.

– Vi understreker at bingoen vil gå som vanlig. Vi kan avvikle helt manuelt uten datautstyr, så da foregår sendingen, men uten de vante introer og promoer og lydstikk, men bingoverter er klar nå på onsdag og neste for den saks skyld neste onsdag som vanlig uansett, sier Tveito.

– Røver’n er på 100.000 kroner, røvertallet er 83, og det er bare å bli med hver onsdag som vanlig. Men vi minner om at du må handle bingobonger på tirsdag, sier onsdag er 17. mai. Da er det bare mulig å kjøpe bingobonger på bensinstasjonen på Det Glade Hjørne. så vær derfor tidlig ute med bongkjøpet, oppfordrer Tveito.