fbpx

Besøk NIA i påsken

Radio Rjukan7. april 20223min
Myriader kunstjakt Foto MRV (2)

– Velkommen til spennende aktiviteter for hele familien i påsken på Norsk Industriarbeidermeusem, sier direktør Anna Hereid!
– På Vemork, Verdensarvsenteret og Telemark Kunstmuseum kan du besøke våre utstillinger og være med på morsomme familieaktiviteter.

Flere utstillinger om krigen og industrien kan oppleves på NIA, Vemork.
– Hver dag i påsken kan du besøke våre spennende utstillinger og være med på familieaktiviteten Knekk koden!

Mange spill og opplevelser krever kode eller passord for at du skal komme inn eller finne ut av hvordan det skal løses. Kanskje kjenner du Morse eller Røverspråket, og kan lese hva som står i overskriften? Vi har laget Vemork-koden, fordi vi mener Vemork er et spennende sted.Kode-knekking hjelper deg å finne ut interessante og spennende ting om Vemork og maskinhallen på en morsom måte.

Maskinhallen er storstua på Vemork og må oppleves. Vemork kraftstasjon var verdens største kraftverk i 1911.
Cafe Vemork er åpen fra 12.00 – 16.00 i påsken.

Påsken på Telemark Kunstmuseum, Notodden

Kunstopplevelser og påskeaktiviteter for hele familien på Telemark kunstmuseum! Museet holder åpent med ordinære åpningstider i påsken. På museet kan du oppleve kunst- og industrihistoriske utstillinger, gå på kunstjakt i utstillingene, bli med Sam og Sara på oppdrag i verdensarvsenteret, og utfolde deg kreativt på Barnas verksted.

I kunstjakten kan barna delta på en kjempemorsom bilde-rebus og lete etter detaljer i bildene til Johannes Høie og Louis Moe. Kunstjakten passer for barn i alderen 4-12 år. I Barnas verksted kan du lage påskepynt og dekorere en egen påskegrein! Materialer, oppskrifter og eksempler ligger klare til inspirasjon. Dette er en trivelig aktivitet som hele familien kan gjøre sammen!

Utstillingen «Myriader» i den store utstillingshallen viser verk av Johannes Høie og Louis Moe. Motiver med fabeldyr, troll og skrømt er felles for de to kunstneren. Utstillingen kobler disse to «Telemarkskunstnere» sammen, på tvers av tid og generasjoner.  I Sal 2 vises verk fra museets kunstsamling som bla. Th. Kittelsens fantastiske Svelgfos-serie og verk fra Terje Bergstad-samlingen. I andre etasje finner du den industrihistoriske utstillingen til Verdensarvsenteret avd. Notodden. For litt mer enn 100 år siden var Notodden arena for et moderne eventyr. Bli bedre kjent med begivenhetene som ga Notodden og Rjukan en plass på UNESCOs verdensarvliste.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia