fbpx

Ber alle som snufser om å teste seg

Kyrre Dahl21. oktober 20203min
korona-corona-virus-bilde-cdc.jpg_dba9

Tinn kommune går ut og ber alle om å teste seg dersom de har et snev av symptomer. Årsaken er den nasjonale og lokale økningen av koronasmitte de siste ukene. 

Tinn kommune har opplevd to smitteutbrudd på kort tid. Mandag ble det registrert et nytt tilfelle av covid-19 men dette settes i forbindelse med de tilfellene som er kjent fra før og utgjør ingen generell økt risiko for Tinns innbyggere. Men, kommunen er klar på at alle bør teste seg dersom de får symptomer på koronaviruset. Listen over symptomer er lang og betyr i praksis at du bør teste deg selv om et snufs mest sannsynlig betyr en vanlig forkjølelse.

MELDING FRA TINN KOMMUNE: 

Den nasjonale økningen i smitte den siste tiden medfører økt mulighet for smitte inn i kommunen,  som igjen kan videresmitte til flere før det blir påvist smitte. Alle personer i Rjukan og samtlige bygder i kommunen kan derfor bli smittet selv om de bare har oppholdt seg i egen kommune.

 

Oppfordringen er derfor: Alle bør teste seg med en gang de får symptomer!

Symptomene ligner de man får ved forkjølelse og influensa. Dette kan være feber, hoste, tungpustethet, hodepine, slapphet, muskelverk, sår hals eller generell sykdomsfølelse. Spesielt for koronavirus er at noen får nedsatt lukt- eller smakssans.

Det betyr ikke å avvente en dag eller to før testing, ring og la deg teste så raskt som mulig. Ta test selv ved milde symptomer som å snufse litt ved en mild neseforkjølelse. Om du er ung, voksen eller gammel test deg med en gang.

Ikke tenk at dette rammer ikke meg eller jeg er ikke spesielt utsatt eller eksponert for korona. Nasjonal smittesituasjon og utbrudd her i kommunen gjør at personer som bare har oppholdt seg i sin vanlige omgangskrets og kun vært her i kommunen kan bli smittet innenfor kommunegrensen.

For å testes så ringer du Tinn kommune sin koronatelefon med nummer 35 08 29 60 tastevalg 1. Ikke møt opp uten avtale. Koronatelefonen er åpen hverdager mellom 8-11.30 og 12-14. Hvis du er syk og trenger legehjelp, eller har behov for individuell helserådgivning, kontakt fastlege på telefon eller elektronisk. Vi kommer til å ha åpent for testing førstkommende helg også. Samme telefonnummer som før.

Kyrre Dahl

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia