fbpx

Åsne Linnerud hylles for leserinnlegg

Radio Rjukan31. oktober 20165min
rjukansykehus5_849a

Linnerud skriver det som uten tvil er oppfattelsen man sitter igjen med etter å ha lest på sosiale medier om Bess Margrethe Frøyshovs avgang på dagen som direktør for Sykehuset Telemark.
Her er Åsne Linneruds leserinnlegg i sin helhet, som nå hylles i sosilae medier.

Å «drite» i eget reir

Jubelen sto i taket her i Tinn kommune i går da nyheten ble kjent om at Frøyshov gikk av som direktør ved sykehuset Telemark med øyeblikkelig virkning. Uansett sitter man igjen med en sur smak i munnen, når vi ser resultatet av hva sykehusledelsen med Frøyshov i spissen har klart å rasere av helsetilbudet i hele Telemark de siste årene.

Helseminister Bent Høie har brukt Frøyshov som eneste fasit i alle spørsmål angående utviklingsplanen, avviklingsplanen for sykehuset på Rjukan og I Kragerø. Mange har skrevet leserinnlegg, holdt appeller, vært på gjentatte møter med Stortingspolitikere osv,. undertegnede har til og med skrevet bok om prosessen. Vi tidligere ansatte på Rjukan sykehus hadde flere møter med foretakstillitsvalgte på sykehuset for å informere om de katastrofale konsekvensene det ville få om man la ned to veldreven lokalsykehus, noe som også var grundig dokumentert fra mange hold.

Det opplevdes derfor som et ubeskrivelig stort svik, da ansatte representantene, de foretakstillitsvalgte for NSF, Legeforeningen og Delta stemte for å legge ned Rjukan og Kragerø sykehus .
Så gikk det som vi alle vet, nedover for full musikk. Avviklingsplanen til Frøyshov har allerede fått katastrofale følger, og det vi hittil har sett og erfart, er nok bare toppen av isfjellet. Politikere på Stortinget har i sin storhetstanke om å gjøre sykehuset Telemark i Skien til et gigantsykehus, mistet bakkekontakten på veien, og saget av greinen de selv sitter på. Ordføreren i Skien gikk til og med ut og kritiserte fylkeslegen da han startet granskningen av dødsfall og andre alvorlige hendelser på sykehuset Telemark. At folk dør uten tilsyn på en overfylt sykehuskorridor fordi overbelegget er katastrofalt høyt som følge av nedleggelsen av lokalsykehus, kan vel neppe kalles for skremselspropaganda, men snarere en realitetsorientering.

Det toppet seg for meg da jeg fikk høre at Foretakstillitsvalgte for NSF. på sykehuset Telemark gikk ut og beklaget at direktøren gikk av og at NSF. hadde hatt et godt samarbeid med Frøyshov. Det er et ordtak som heter” å være sin egen verste fiende”, og det vil jeg nok kalle Ann Iserid Vik- Johansen i sin lovprisning av sykehusdirektøren. Mener Vik -Johansen virkelig at hun har sykepleierne i Telemark med seg i denne uttalelsen? Syns hun at utviklingen i sykehuset Telemark både for pasienter og ansatte har blitt forbedret etter Frøyshov ble direktør?

Alle disse som helt ukritisk har lovprist en leder som til de grader har kjørt en så viktig virksomhet som skal ta vare på folks liv og helse i grøfta, bør nå ta en grundig titt på seg selv i speilet. Fra Høie til Telemarkspolitikere på Stortinget, ordføreren i Skien, foretakstillitsvalgte fra NSF, Legeforeningen og Delta og ikke minst sykehusstyret med Tom Jørgensen i spissen, denne grundige granskningen i speilet vil avsløre at dere har ”driti” i eget reir, og det ser verken bra ut eller lukter godt.

Åsne Linnerud

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia