fbpx

Åslaug renominert til Stortinget

Radio Rjukan8. desember 20203min
aslaug-sem-jacobsen_046d
Åslaug Sem-Jacobsen

Åslaug Sem-Jacobsen ble som ventet renominert på toppen av lista  for Senterpartiet før stortingsvalget 2021. Olav Urbø fra Tokke vant andreplassen over Trond Ballestad, Skien.

Fra før av var det klart at partiets stortingsrepresentant Åslaug Sem-Jacobsen, Notodden, enstemmig var nominert på topp. Og i det digitale nominasjonsmøtet var det heller ingen tvil om at hun skulle få denne plassen. Dermed får hun med all sannsynlighet fire nye år på Stortinget.

Om andreplassen ble det derimot bli kamp. Til slutt sto det mellom tre kandidater. Olav Urbø, Tokke, Trond Ballestad, Skien og Bjørn Sverre Birkeland, Tinn.

Etter to voteringer var det imidlertid heller ikke tvil om denne plassen. Selv om det ble argumentert om at partiet ville trenge en sterk andrekandidat fra Grenland, der mesteparten av stemmene er, var det likevel Olav Urbø fra Tokke som tok seieren, med 41 stemmer mot 27.

Ballestad vant så over Bjørn Sverre Birkeland om tredjeplassen, mens Anna Henriette Straume, ungdomskandidat fra Drangedal, fikk fjerdeplassen.

Senterpartiet vil være med å kjempe om å få to stortingsrepresentanter fra Telemark. Og da vil kampen først og fremst så mellom Olav Urbø og Bård Hoksrud fra Frp. Nå har Ap to representanter, mens Frp, Høyre og Sp har en hver. KrF sitter på et utjevningsmandatet. Frp skal gjøre et svakt valg, ned mot ti prosent i Telemark, mens Sp må godt over 20 prosent for at det skal være mulig å ta det andre mandatet.

Nominasjonskomiteen i Telemark Senterparti har følgende stortingsvalgliste til Stortinget 2021:
1. Åslaug Sem-Jacobsen, Notodden
2. Olav Urbø, Tokke
3. Trond Ballestad, Skien
4. Anna Henriette Straume, Drangedal
5. Jan Thorsen, Nome
6. Anne Kristine Grøtting, Porsgrunn
7. Bjørn Sverre Sæberg Birkeland, Tinn
8. Siri Blichfeldt Dyrland, Midt-Telemark
9. Jon Rikard Kleven, Vinje
10. Beate Marie Dahl Eide, Seljord
11. Grunde Wegar Knudsen, Kragerø
12. Terje Riis-Johansen, Skien

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia