fbpx

Arrangementssommeren 2024

Radio Rjukan13. mai 202411min
Matfestivalen (2)

Rjukan Matfestival er borte, Kjerringsveien har ett års pause, trubadurfestovalen gjør comeback i ny form…

Her er en oversikt over det vi vet skjer i Tinn i sommerhalvåret 2024. Hvis du mener noe mangler? Er det noe vi har glemt eller ikke fått vite om, så ta kontakt på 93004093, så lista blir oppdatert snarest mulig, selv om det viktigste faktisk er å gi beskjed til VisitRjukans Hva skjer?-side.

Påskehelga i Gaustaområdet ble svært aktiv, og UKM ble nok en gang en suksess. Det ble også solfesten som feirer 100-årsjubileum neste år.

Her er lista fra 1. mai til uti september.

Arrangementene

Det legges ikke opp til torg-lørdager på Rjukan i juli i år slik det var i pandemiårene 2020 og 2021, men det blir veteranbiler tilstede på lørdager i sommer, i tillegg til at det blir tilvarende Cars & Coffee på torget onsdagskvelder.

24.-25. mai Tinnsjøtreffet 2024
Tinnsjøtreffet gjorde suksessfullt comeback etter fem års pause i 2022. Med nye eiere og drivere med primus Geir Næss Hansen med hjelp av Tinnsjø Kro og ikke minst Anne Berit Møller inviteres det på nytt i veteranmiljøet for lastebiler og andre kjøretøy til Tinnsjø Camping og fest rundt kroa. Som ifjor år kommer de motorhistoriske klubbene i Tinn og Notodden også.

31. mai – 1. juni OnklSAM Byfestival 2024
OnklSAMs Byfestval var nyskapning ifjor og er tenkt å bli en årlig festival som inngir starten på sommeren, den første helga i juni. I år er det helt på kanten av måneden, med start 31. mai. Foreløpig klare er Halva priset (med kjempehiten «Fineste Chevy’n») i låtkofferten, -Fjell Rev, Phønix, Deb og Bank i Bordet, og det skal fylles på men noen artister til. Billetter er allerede i salg på OnklSAM.

8. juni – Fotspor i verdensarven 2024
Fotspor – En kulturell blåtur-vandring i Verdensarven er tilbake på ettermiddagen lørdag 10. juni med et blåtur-opplegg som ennå ikke er ferdig planlagt, samt at det meste som vanlig er hemmelig som seg hør og bør en «blåtur».

Hele juli – Sommerutstillingen på Rjukan 2024
Vestfoldingen John Thore Frydenlund inviterer 7-8 kunstnere fra Vestfold og Rjukan til fellesuts tilling i Kinogalleriet i hele juli, en utstilling som er godt merket midt i sentrum av byen.

12.-21. juli Kunstsveiven 2024
Kunstutstilling i Baptistkirken som var første gang i 2023 i regi av Anneth Nilsen og Bjørg Thorhallsdottir. Utvidet med 3 dager fra ifjor, og etter fjorårssuksessen begynte gjengen å planlegge årets arrangement allerede ved Kunstsveiv-slutt i fjor sommer.

16.-20. juli Marispelet ved Rjukanfossen 2024
Etter korona har Marispelet vært tilbake i to år med fornyet satsing og profesjonalitet. Med sterkt bedret publikumskapasitet og fasiliteter, i tillegg til at det er utvidet med én forestilling – og kanskje blir det slipp av Rjukanfossen i år? Billettsalget har vært igang siden fjorårets arrangement.

3. august Zalaris Norseman Xtreme Triathlon 2024
En av verdens tøffeste triatlon-konkurranser er klar igjen 21 år etter at eventyret som fornyet extremtriathlon i Norge i 2003 tilbake med start i Eidfjord og målgang på Gaustatoppen, der man inviteres til å heie løperne sterke på veien gjennom Tinn.

4. august Minitriatlon i Tveitoparken
Familiearrangement med minitriatlon for barna med vassing i Tveitotjernet, sykling og rundt tjernet, som en oppfølger til Norseman som går dagen før i et meget underholdende idrettsarrangement med stor idrettsglede.

9-.10. august Imingfjellfestivalen 2024
Riktignok på grensa til å bli med her, men Bugge Wesseltofts lille utendørs musikkfestival på høyfjellet er blitt en tradisjon å ta med seg. Programmet er i skrivende stund ikke offentliggjort.

10.-11. august Lions Loppemarked 2024
Rjukan Lions Clubs loppemarked i og rundt ballonghallen på Granli er blitt en tradisjon med stor oppslutning, og avholdes i år for 8. gang. Lionsklubben vil ta imot lopper helt i starten på juni fra 1.-4. juni, og så igjen fra 1. til 9. august.

17. august Gaustadagen 2024
Den tidligere så tradisjonsrike Gaustadagen ble arrangert igjen i 2023, og planen er at Jon Ingebretsen og DNT lager en dag også i 2024. Stedet er som alltid Gaustatoppen turisthytte.

23.-24. august Nye Rjukan Trubadurfestival
Rjukan Trubadurfestivalen som ble lagt ned av Agitato etter oktober-arrangementet på Rjukanhuset ifjor gjenoppstår som rein trubadurfestival der det hele startet på OnklSAMs pub. Nå er man tilbake på trubadursporet, så det blir en allsangfestival uten band.

24. august Generasjonslekene 2024 på Rjukan torg
Generasjonslekene skal arrangeres for første gang sammen med Frivillighetens dag i Tinn kommune. Arrangement skal bli fylt opp med masse aktivitet som skal bidra til mangfold og inkludering på tvers av generasjoner! Alle kan derfor være med. Arrangementet holdt på Rjukan torg og arrangøren Rjukan og Tinn frivilligsentral ber om at alle som kan setter av datoen.

24. august Pilegrimsvandring De Kvite Kyrkjer
Pilegrimsleden mellom Dei Kvite Kyrker rundt Tinnsjøen er blitt en årlig tur, og 24.august i år er årets rute starter den den slutta ifjor ved samme tid, og går fra den verna Heia skule til Austbygde kyrkje.

29. august Sluskedilten 2024
NIA arrangerer Sluskedilten siste torsdag i august i ei løype som ble opprettet som sti i sin tid av Per Pynten. Det er Tor Nicolaysen som leder denne historiske vandring i Sluskedilten, den 4,5 km lange turen anleggsarbeiderne brukte for over 100 år siden fra Krokan til Vemorktoppen og videre ned langs rørgata til Vemork. Nicolaysen viser vei fra starten ved Krokan Turisthytte med historier, innlagte pauser, mat og godt humør!

30. og 31. august Kamerinafestivalen 2024
Planleggingen er i full gang for ny Kamerinafestival, som vanligvis har vært den 3. helga i august, men nå er den flyttet det det som var den opprinnelige Trubadurfestivalhelga. Når programmet er klart offentliggjør man årets fire festivalband som skal lage fest på Kamerina Kulturverksted i Hovin.

31. august Bilens Dag på Rjukan 2024
Bilens Dag på Rjukan er alltid siste lørdag i august og nå det eldste gjenlevende årlige arrangementet i Tinn med unntak av Solfesten, og i år er det klart for tidenes samling av nye elbiler, og et forhåpentligvis rekordstort veteranbiltreff skjer som vanlig den siste lørdagen i august, den siste. Gratis bevertning for de som stiller med veterankjøretøy.

7.-8. september Lerøylekene Rjukan 2024
Rjukan IL Friidrett & Triathlon har blitt en av de store arrangørene av regionale friidrettsarrangementer for ungdom, og flere hundre deltar for regionen Østlandet med 7-8 fylker som deltar. Rjukan gjør det så godt at det skjer hvert år.

14. september Haustmarknaden i Austbygde 2023
På 18. året blir det høstmarked på Dølehalle og plassen utenfor med et sort utvalg av lokale produkter til salg i det som er høsten vakreste eventyr i Austbygde.

5. oktober Høstmesse på Gaustablikk 2024
Tradisjonen tro blir det høstmesse for fastboende og hyttefolk hovedhelga i høstferien, der næringsliv og foreningsliv presenterer seg med stands inne og ute.

5. oktober Gausta Challenge 2024
Et lavterskel trimløp rundt Kvitåvatn for alderen 10 til 99 år og som er ca. 6 km på grus i et samarbeid mellom Rjukan IL Friidrett & Triathlon og Gaustablikk Fjellresort. I tillegg barneløype opp til 10 år. Start og mål ved Gaustablikk.

Mellom 23. og 30. oktober Førpremiere på Nr. 24
Norgespremiere er satt til 30. oktober på filmen om Gunnar «Kjakan» Sønsteby, men det er bortimot sikkert at det blir førpremiere på Rjukan uka før. mest sannsynlig onsdag 23., fredag 25. eller lørdag 26. oktober, litt avhengig av når det er førpremiere på Colosseum i Oslo. Kjakan er som kjent æresborger av både Tinn og Oslo!

9.-11. august Rjukantreffet på Sandven 2024 blir det ikke noe av på grunn av rehabilitering av området og det nye renseanlegget som skal bygges for området. Men de satser på å være tilbake i 2025, opplyser Tor Inge Tvergrov i Rjukan MC Klubb.

I tillegg tas det beslutning om det skal være noe arrangement på Gaustatoppen i neste uke, dog da vil det eventuelt bli føyd på denne lista. OnklSAM-gjengen har også planer om mer i sommer, så regn med mer.

Det er også en rekke mindre arrangementer som arrangeres av biblioteket, frivilligsentralen og lag og organisasjoner, så her har vi bare tatt de de største.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia