fbpx

Årets planer knust av Helse SørØst

Radio Rjukan6. juni 20163min
rjukan-sykehuspress2015-7_f9fb

Helse SørØst HF, som Sykehuset Telemak Hf er en del vil ikke sete av pasientgarantier, og dermed blir det ikke noe av planene om å starte opp privatklinikken Ibsenklinikken Rjukan innen utgangen av året.

Helse Sør-Øst har ikke noen oppdrag å gi Leif Næss sin klinikk i de tomme lokalene på Rjukan sykehus.
Svaret fra Helse SørØst har man ventet lenge oå, og da det ankom Tinn kommune i går kunne direktør Cathrine M. Lofthus slukke alle håp.

""I brevet hevder direktør Lofthus at hun hele tiden har sagt at kjøp av helsetjenester må lyses ut på anbud på lik linje med andre offentlige anskaffelser og at Helse Sør-Øst RHF orienterer videre om at det ikke foreligger mulige unntaksbestemmelser som kan anvendes i denne saken. Hun skriver at det heller ikke finnes adgang å stille krav om at leverandøren skal være lokalisert på Rjukan. Tanken om at den nye klinikken skulle få være et forsøksprosjekt er altså slått i bakken, og ingen unntaksregler vil gjelde. Hese SørØst vil holde sitt regime, og viser til EØS-regler for anbud.

Dermed kan den blide gjengen som møtte fra regjeringspartiene og lokale poltikere bare innse at Helse SørØst lar seg ikke styre av politikernes fromme tanker.

Dermed må Ibsenklinikken Rjukan melde seg på ordinære anbudsrunder om oppdrag for helseforetaket for neste år, og alle gitte konsesjoner må søkes på nytt.

I kommunesyret torsdag vedtar Tinn kommune etter alt å dømme å trekke seg ut av lokalene på Rjukan sykehus, og dra sine rehabiliteringsplasser og legevakta ned på Eldres Hus. Dermed blir Sykehuset Telemarks sterkt reduserte tilbud, også i forhold til sine egne lovnader i nedleggelsesplanen for sykehuset Telemark, det eneste som er igjen på sykehuset. Hvilket vil si 7-8 ansatte av opprinnelig vedtatte 10,84.

Saken kommer opp i kommunestyret 22. juni, et møte som overføres direkte på Radio Rjukan.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia