fbpx

400 flyktninger til Bolkesjø?

Radio Rjukan21. oktober 20153min
bolkesjo-kart_2643

Bolkesjø Hotell kan ta imot 400 flyktninger dersom Notodden kommune sier ja. Bolkesjø, ligger i Notodden kommune, ca. 2 mil fra grensa til Tinn. Med rundt fem millioner kroner til å gjøre lokalene klare for å bli et akuttmottak for 400 flyktninger om en til to måneder, skriver NRK etter sitat fra Telen.

– Det gjenstår å inngå en avtale med UDI, men vi ville slippe informasjonen nå, slik at en etablering ikke skal komme som en overraskelse på kommunen, sier Lars Søreide til NRK.

Det nedlagte hotellet ved siden av, Gran Hotell Bolkesjø, har allerede vært et transittmottak for flyktninger i over en måned.

Det var en megler, på vegne av UDI, kontaktet selskapet Bolkesjø Eiendom AS for en måneds tid siden, og luftet flyktningideen med brødrene. Med noen millioner kroner til å sette i stand bygget kan hotellet snart være klart for flyktningeinnkvartering, dersom kommunen sier ja.
Tidligere har det vært sterk skepsis i det politiske miljøet om å gjøre om hotellene til asylmottak, men det var før flyktningesituasjonen eksploderte inn i Europa.

Dersom UDI og Notodden kommune sier ja til dette transittmottaket, kan hotellet brukes til dette formålet i to til fire år fremover. Etter planen skal flyktningene bare være i transittmottaket i to til fem dager.

Dette kan bli det tredje transittmottaket i Notodden kommune. Forrige uke ble det kjent at UDI ønsker å bruke Notodden hotell, som ligger i sentrum av byen, til mottak.

I sommer kjøpte brødrene tilbake Bolkesjø hotell, skrev TA, men de sa da at de ikke hadde planer om å drive hotellet selv. Senere på sommeren gikk brødrene egentlig i gang med å demontere hotellet. Da de ble de kontaktet av UDI i september, hadde de allerede solgt 100 hotelldører, og det meste inventaret var borte. 

 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia