fbpx

Inn som ny leder i Rjukanbanens Venner

Radio Rjukan16. mai 20244min
Eivind Thoreid

Eivind Thoreid er valgt til ny leder i Rjukanbanens Venner etter Knut Lurås. det skjedde på venneforeningens årsmøte før påske.

– Jeg har vært med som frivillig i noen år, og vært med som nestleder i ett år, men det er spennende å overta som leder. Jeg skjønner jo at Knut Lurås mente han hadde gjort sitt. Han har sittet lenge, gjort en meget god innsats, så det må være lov å si at det holder. Og han kommer til å være med videre. Han sitter nå som vara til styret, og jeg regner med at han fortsetter å dukke opp på dugnader, sier Thoreid.

– Vi ønsker jo helt klart å få rekruttert flere. Endel av de som har vært med de siste årene er pensjonister, og derfor hat foreningen foreløpig holdt oss med møter på dugnad på dagtid. Det er jo noe vi vurderer å endre, men vi har ikke landet helt. Det blir jo litt etter hvordan det passer, men nå må jo ikke alle jobbe på samme tid heller, selv selv om det selvfølgelig er mer trivelig i en sånn sosial sammenheng.

– I tillegg så skal vi ikke jobbe aleine av hensyn til sikkerhet, og vi må også ha en avtale med Rjukanbanen om adgang til Lokstallen, og eventuelt stasjoner, spor og slikt hvis vi skal jobbe ute.

– Hvor mange er det som er aktivt med i dugnadsgjengen nå?

– På dugnadene pleier å være sånn fem, seks og opp til åtte. men det er betydelig flere som er medlemmer. Jeg har ikke det tallet i hodet, men det er betydelig flere. Jeg mener vi snakker hundre til hundre og femti. Det er mange støttemedlemmer, mange som bor andre steder, en del som bor her, men av ymsegrunner ikke kan være med på dugnad. De som vil møte på dugnad kan gjøre det, det er naturligvis lov det også.

– Og de som eventuelt måtte være interessert i å være med, enten som bare støttemedlem, eller å være med og bidra, det er bare å ta kontakt?

– Det er bare å ta kontakt. Vi har Facebook-side, Rjukanbanens Venner. Der ligger det også kontaktinfo for å få kontakt med oss. ved innmelding er det bare å sende en e-post til kasserer Hans-Victor Braathen.

– Og så er noe av det viktigste vi holder på med i Rjukanbanens Venner er det å pusse opp og ordne med materiell. Det skjer mest på vinterstid, men på sommerstid så vil de ofte gjøre noe annet. Men de sol vil kan gjerne melde seg til å være med og være gjengen som holder på med på maling, oppusning og vogner i vinterstid.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia