fbpx

NIA holder stengt før storåpning 28. februar

Radio Rjukan18. februar 20232min
20230201_153738
Store kasser med utstyr skal monteres i utstillinger på Vemork før åningen 28. februar.

Norsk Industriarbeidermuseum har valgt å stenge i fire uker, også i årets vinterferie, som ellers er en tid muséet satser hardt på, særlig når det gjelder barnefamilier.

– Vi har valgt å stenge mens vi gjør Tungtvannskjellerens interaktive utstillinger ferdig til åpningen 28. februar, forteller NIA-direktør Anna Hereid, som heller ikke har opplevd noe trykk av henvendelser om årets vinterferie.

– Nei, vi har ikke det altså, ikke meg bekjent, men vi gikk ut ganske tidlig med det. Det ville være helt umulig å holde Tungtvannskjelleren åpne mens arbeidene pågår, sier Hereid, vel vitende at Tungtvannskjelleren har så stor fokus at de som kommer til NIA forventer å se en berømte kjelleren.

– Imens vi holder på med utstillingen, forbereder vi det som er en viktig nyåpning for oss, der vi både vil markere 80-år siden aksjonen, med å hedre og minne, og utstillingsåpningen er også en viktig markering for oss.

– Det er også et behov for å klargjøre de ansatte, som skal kurses i den nye utstillingen, og hvordan muséet skal fungere med den ferdige utstillingen, sier Hereid.

Det er danske Kvorning Design, med sine faste samarbeidspartnere islandske Gagarin og norske Creative Technology som hadde fått jobben med å designe publikumsopplevelsen i Tungtvannskjelleren, etter en anbudsrunde med idéer.

Allerede en uke før den datoen skal NIA holde pressevisning for å få blest om åpningen.

– Jeg tror det meste er på plass til da – så vi endelig kan vise Tungtvannskjelleren i sin fulle form. Da er vi langt på vei ferdige, selv om jeg ikke har kontroll på alt, men jeg vil tro det meste er operativt til pressevisningen. Det har vært jobbet hektisk med det de siste ukene, sier Hereid.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia